Over Yvonne

Yvonne van Woudenberg Afscheidsfotografie

Yvonne van Woudenberg, gespecialiseerd in afscheidsfotografie

Mijn naam is Yvonne van Woudenberg en ik woon samen met mijn hondje Doutzen en mijn drie katjes Pippa, Sammie en Diesel in De Meern, vlakbij het mooie Utrecht. Centraal in het land, waardoor ik makkelijk alle richtingen op kan.

U kunt mij typeren als een mensenmens, een grote dierenliefhebster, geduldig, flexibel en makkelijk in de omgang. Ik geniet van de mooie dingen in het leven en daar hoort fotografie absoluut bij. In mijn vak ontmoet ik altijd leuke, aardige en bijzondere mensen en dat maakt mijn beroep enorm interessant. Daarbij fotografeer ik altijd met een glimlach, maar als de situatie daar om vraagt kan ik ook op de achtergrond blijven en min of meer onzichtbaar zijn.

Fotografie is de magie van het moment: ik heb een oog voor bijzondere en emotionele momenten en tijdens een afscheid kijk ik altijd om mij heen. Het vastleggen van een aai over de bol, een arm om iemand heen, een bepaalde blik of een alleszeggende glimlach leg ik vast met mijn camera. Maar ook de sfeer en bijzondere details zijn belangrijk om later het afscheid nog eens te bekijken.

Bij mijn opdrachten streef ik altijd naar optimale klanttevredenheid. Wanneer u (meer dan) tevreden bent met de foto’s én de geleverde service, dan ben ik als fotograaf ook helemaal gelukkig. Want daar doe ik het uiteindelijk voor.

Afscheidsfotografie

Inmiddels heb ik mij gespecialiseerd in afscheidsfotografie, ook wel rouwfotografie of uitvaartfotografie genoemd. Deze vorm van fotografie heeft een diepere laag en juist omdat mijn beelden u troost kunnen bieden in een intens verdrietige tijd vind ik het zo fijn om te doen. Ik maak mooie, bijzondere en integere foto’s en tegelijkertijd help ik mensen een beetje bij het verwerken van hun verdriet. Bovendien is een fotoreportage rondom het afscheid van een dierbare later een bijzonder aandenken voor kinderen of kleinkinderen. Zij kunnen later nog eens zien hoe de uitvaart van hun vader, moeder, opa of oma is gegaan en wat hun rol was op deze dag(en). Bijvoorbeeld het aansteken van een kaarsje, het oplezen van een gedicht, het vertellen van een verhaal of het dragen van de bloemen. Afscheidsfotografie is dan ook een Herinnering voor het leven.

Mijn overige fotowerk

Als fotograaf houd ik mij ook bezig met het portretteren van mensen (alle leeftijden), dieren of mensen mét hun (huis)dier. Dat kan op locatie, bij iemand thuis of in mijn studio in De Meern. Ook maak ik fotoreportages van feesten en huwelijken. Dit is het tegenovergestelde van afscheidsfotografie en het heeft een andere lading. Maar ook bij feesten en huwelijken is verbinding tussen familie en vrienden mooi om te zien. Bovendien hoort het allemaal bij het leven.

Het Koninklijk Huis en in het bijzonder Koningin Máxima fotografeer ik ook regelmatig. Inmiddels heb ik Koningin Máxima tijdens bezoeken en evenementen al tientallen keren gefotografeerd en dat blijft speciaal.

U kunt al mijn werk bekijken op www.yvonnevanwoudenberg.com.

Wilt u meer weten?

Heeft u belangstelling of wilt u meer informatie over afscheidsfotografie? Laat dit aan uw uitvaartverzorger weten of neem rechtstreeks contact met mij op: 06 5533 7898.  Dit kan 7 dagen in de week. Ik kom dan graag bij u langs voor een nadere (korte) kennismaking. Want juist tijdens zo’n intieme en emotionele gebeurtenis is het belangrijk dat u een goed gevoel heeft bij de fotograaf. U kunt natuurlijk ook het contactformulier invullen.

Hartelijke groet,

Yvonne