Waarom een fotoreportage rondom het afscheid van uw overleden dierbare?

Een fotoreportage met een kleinkind dat de rozenblaadjes uitdeelt

Een lief gebaar voor het kleinkind dat de rozenblaadjes uitdeelt.

Afscheid nemen van een geliefde of dierbare is een intens trieste gebeurtenis in ieders leven. Ondanks groot verdriet moeten we, vaak ineens in hoog tempo, beslissingen nemen om de uitvaart te regelen. Waar en wanneer is de afscheidsceremonie. Welke kist nemen we of kiezen we voor een lijkwade? Wie sturen we een rouwkaart en wat zetten we er op? Welke bloemen en kleur kiezen we? Hebben we nog een mooie foto voor op de kist? En zo verder.

Als in een roes vliegen de dagen rondom een afscheid aan u voorbij. Tijdens deze drukte denkt u waarschijnlijk niet direct aan het maken van een fotoreportage.

De ervaring leert mij echter dat beelden van het afscheid troost bieden tijdens het rouwproces. Want voor de nabestaanden is het fijn na de uitvaart herinneringen op beeld te hebben. Denkt u daarbij bijvoorbeeld aan de kleinkinderen die later nog kunnen terugzien hoe de uitvaart van hun opa of oma was en dat zij de kaarsjes mochten aansteken en de bloemen mochten dragen. Of misschien kinderen die afscheid moeten nemen van hun vader of moeder, hoe jong of hoe oud de overledene ook is. Ook wanneer uw geliefde overlijdt biedt het troost om te zien hoe mooi en bijzonder de ceremonie was en welke mensen uit uw omgeving bij het afscheid hun laatste groet hebben gebracht.

Met hart en ziel maak ik een stijlvolle fotoreportage van de emotionele en bijzondere momenten. U kunt daarbij rekenen op mijn integere opstelling. Met andere woorden: tijdens het afscheid ga ik onopvallend en stilletjes aan het werk. Omdat ik weet hoe belangrijk het voor nabestaanden is om een herinnering te hebben van het afscheid en de uitvaart, heb ik mij gespecialiseerd in afscheidsfotografie.

De fotoreportage van het afscheid en de uitvaart

Waar moet u aan denken bij afscheidsfotografie?

 • het (ouderlijk) huis vol met herinneringen
 • de condoleance
 • de avondwake
 • de laatste groet en het sluiten van de kist
 • de rouwstoet vanuit huis naar de kerk of het crematorium
 • de afscheidsceremonie in de kerk of het crematorium
 • de begrafenis
 • het samenzijn na de afscheidsceremonie

De keuze is aan û welke momenten u belangrijk vindt om te laten vastleggen. Uiteraard kan ik u daarmee ook helpen en neem ik graag samen met u uw wensen door.

Tijdens het afscheid zelf hoeft u met mij geen rekening te houden. Op dat moment stem ik alles af met uw uitvaartverzorger en kunt u ook daadwerkelijk afscheid nemen van uw geliefde of dierbare.

Tarieven afscheidsfotografie

Een fotoreportage met bloemen, tekeningen en briefjes

Bloemen, briefjes en tekeningen voor de overledene bij het afscheid.

Afhankelijk van wat u belangrijk en fijn vindt om te laten vastleggen, wordt vooraf een vast bedrag afgesproken. Deze prijs is inclusief nabewerking en oplevering van de foto’s (via e-mail en/of een usb-stick). U komt dus niet achteraf voor verrassingen te staan.
Ook is het mogelijk een prachtig fotoalbum als naslagwerk te laten maken voor uzelf, uw kinderen, kleinkinderen of andere nabestaanden. Een fotoalbum bladert u namelijk eerder even door en kunt u eenvoudiger aan anderen laten zien dan dat de foto’s op uw computer staan. Weet u nog niet of u dat wilt omdat uw hoofd er nu niet naar staat? We kunnen dit ook achteraf afstemmen.

 • Een fotoreportage rondom het afscheid kunt u al boeken vanaf € 360,-
 • Richtprijs samenstellen fotoalbum (65-70) pagina’s: € 320,-
 • De prijzen zijn inclusief btw.

Wilt u meer weten?

Heeft u belangstelling voor een fotoreportage of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met mij op via telefoonnummer: 06 5533 7898 of vul het contactformulier in. Ik kom dan graag even bij u langs voor een nadere (korte) kennismaking. Want juist tijdens zo’n intieme en emotionele gebeurtenis is het belangrijk dat u een goed gevoel heeft bij uw fotograaf.

U kunt ook aan uw uitvaartverzorger vragen of hij of zij contact met mij wil opnemen. Dan hoeft u zich daar niet mee bezig te houden. Heeft u nog geen uitvaartverzorger? Kijk dan op de pagina Uitvaartverzorgers voor een aantal professionals met liefde voor hun vak.

Hartelijke groet,

Yvonne